Traditioneel bereide Noorse witte heilbot
Aantal personen: 4
Ingrediënten
8 x 150 g Noorse witte heilbot
zoutwater oplossing (2 liter water en 200 g zout)
pepermolen
Bereiden
- Leg de heilbotmootjes 20 minuten in de zoutwater oplossing.
- Dep ze droog met keukenpapier.
- Strooi er versgemalen peper over.
- Breng lichtgezouten water aan de kook.
- Leg de vis er in en zet het vuur lager.
- Het water mag niet meer koken.
- Kook de vis ongeveer 8 – 10 minuten.
Tip: De Noren eten eierboter bij de dit gerecht 150 g gesmolten boter gemend met 4 hardgekookte eieren). Evenals worteltjes met een botersausje en gekookte aardappelen met peterselie.
Exportorganisatie voor Noorse vis + foto
holland@seafood.no
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Schelvis met wortel, prei en witte vermout
Gebakken vis met remouladesaus
Haringhapjes met tortillachips
Couscous met vis (Marokkaans)
Sprotjes met aardappel en gefrituurde schorseneren