Traditioneel bereide Noorse witte heilbot
Aantal personen: 4
Ingrediënten
8 x 150 g Noorse witte heilbot
zoutwater oplossing (2 liter water en 200 g zout)
pepermolen
Bereiden
- Leg de heilbotmootjes 20 minuten in de zoutwater oplossing.
- Dep ze droog met keukenpapier.
- Strooi er versgemalen peper over.
- Breng lichtgezouten water aan de kook.
- Leg de vis er in en zet het vuur lager.
- Het water mag niet meer koken.
- Kook de vis ongeveer 8 – 10 minuten.
Tip: De Noren eten eierboter bij de dit gerecht 150 g gesmolten boter gemend met 4 hardgekookte eieren). Evenals worteltjes met een botersausje en gekookte aardappelen met peterselie.
Exportorganisatie voor Noorse vis + foto
holland@seafood.no
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Cassoulet van mosselen, stukjes verse kabeljauw, zalm en fijnegroenten
Sinaasappel-koolvisschotel
Heilbot- en zalmlasagne
Gestoofde inktvis met groene olijven
Gegrilde zalm met Spätzli (10 pers)