Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Traditioneel bereide Noorse witte heilbot

Aantal personen: 4

Ingrediënten

8 x 150 g Noorse witte heilbot
zoutwater oplossing (2 liter water en 200 g zout)
pepermolen

Bereiden


  1. Leg de heilbotmootjes 20 minuten in de zoutwater oplossing.
  2. Dep ze droog met keukenpapier.
  3. Strooi er versgemalen peper over.
  4. Breng lichtgezouten water aan de kook.
  5. Leg de vis er in en zet het vuur lager.
  6. Het water mag niet meer koken.
  7. Kook de vis ongeveer 8 – 10 minuten.

Tip: De Noren eten eierboter bij de dit gerecht 150 g gesmolten boter gemend met 4 hardgekookte eieren). Evenals worteltjes met een botersausje en gekookte aardappelen met peterselie.

Exportorganisatie voor Noorse vis + foto
holland@seafood.no

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kabeljauw in kruidensaus met garnalen
Gemarineerde meerval met daikonkers
Matignon de lotte de mer
Gepocheerde forel met kruidenbotersaus
Forel met venkelen kruiden en papillotte

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes